Het voordeel van veel ongemakken in je leven en je bedrijf

Het voordeel van veel ongemakken in je leven en je bedrijf

Wanneer je leeft, komen er dagelijks ongemakken, problemen en uitdagingen op je pad. Ongemakken zorgen voor een dosis stress. Zeker wanneer je ondernemer bent en gepassioneerd werkt aan je business. De meeste mensen negeren de stress die veroorzaakt wordt door ongemakken. Of willen het wegstoppen. Maar juist door het weg te stoppen kan het je flink gaan opbreken. Wanneer je goed getraind bent en je mindset op orde is, zal stress slechts van tijdelijke duur zijn.

Toch ben ik dol op ongemakken. Laat ze maar komen. Ik heb veel ongemakken gehad in mijn leven. Al deze ongemakken hebben mij gebracht naar waar ik nu ben. Want door de ongemakken heb ik de tijd genomen om te herstellen én om te groeien. Tot ongekende hoogte. Onlangs ben ik 43 geworden en heb ik de punten uit mijn verleden met elkaar kunnen verbinden. Alle ongemakken hebben een doel gehad.

Ongemak + Herstel = Groei

Het is geen ingewikkelde wiskundige formule, maar het is wel een som die je mag gaan begrijpen. Wanneer dit kwartje valt, wordt alles duidelijk. Dit is namelijk hoe het leven gaat. Een leven zonder ongemakken is geen bal aan. Ongemakken zorgen voor inspiratie, creativiteit en voldoening.

Een voorbeeld:
Wanneer je traint in de sportschool is er ongemak. Het kost je bloed, zweet, tranen en misschien zelfs wel spierpijn. Als je daarna je lichaam aanzet tot herstel, zorg je daarmee dat je spiermassa en/of conditie gaat groeien.

Zo werkt dit op alle persoonlijke en zakelijke gebieden in je leven

Juist de ongemakken in je leven zijn goud waard. Mits je het op deze manier bekijkt. Anders werken de ongemakken juist tegen je.

– Voeding: voelen waar jij het goed op doet
– Leefstijl: de balans tussen inspanning en ontspanning
– Mindset: helderheid in je manier van denken

– Geluk: verbinding in liefde en relaties
– Succes: dankbaarheid, voldoening en vrijheid

Kies je eigen richting
Kies je eigen richting

Op alle gebieden kom je uitdagingen tegen die je kunt verbeteren

De magie zit hem in het doen, want, zonder actie geen resultaat. Maar slechts 5% van de mensen doet het goed en behaalt de top.

Helaas komt het vaak voor dat mensen stress opstapelen en geen tijd nemen voor herstel. Dat herstel is een essentieel element. Want anders groei je niet. Weer even naar dat sportschool voorbeeld: als je blijft trainen en niet hersteld, breek je juist spiermassa af. Dat is klote als groeien juist je doel is. Want dan sla je de plank volledig mis.

Sowieso heb je beide elementen – ongemak én herstel – nodig om te groeien. Wanneer je door het ongemak gaat en focus houdt op je herstel, gaat de groei plaatsvinden. Zoals een boom die steeds blijft groeien in de diepte, de breedte en de hoogte. 


Vertel eens eerlijk. Zie jij het – na het lezen van mijn blog – ook zo?
Heb je vragen, of denk je er anders over? Stuur mij een reactie en deel deze blog binnen je netwerk. 

Tijdens mijn coaching sessies werk ik ook vaak met simpele metaforen om duidelijk te maken hoe het werkt. Zodat kwartjes gaan vallen en inzichten je leven en business verrijken. Heb je hier wel oren naar? Vraag dan mijn “Check-up & Wake-up your Mindset” eBook gratis aan via deze link. Of contact mij direct voor een 1-op-1 sessie.

programma-sport

Groet, Mathijs Vrieze

Even voorstellen
Ik ben meer dan 22 jaar ondernemer en coach ondernemers met hun mindset en creatief ondernemerschap. Ik leef een vrij en stressloos leven en probeer een werkweek te hanteren waar ik blij van wordt. Zodat ik alle tijd en onverdeelde aandacht heb voor de mensen die mij als coach inschakelen. Vooral omdat dit mij, van alles wat ik doe, de meeste voldoening geeft. Tevens kan ik hier al mijn creativiteit in kwijt. Ik heb al vele ondernemers mogen inspireren en begeleiden. Sinds enkele jaren is dat mijn dagelijkse werk. Hoewel het nooit als werken voelt. Ik help ondernemers met hun creatieve mindset, leefstijl, voeding, geluk en succes. Op deze manier komt al mijn kennis en ervaring samen. Ik heb altijd mijn intuïtie gevolgd en gedaan wat ik leuk vond. Ik maak (gelukkig) makkelijk keuzes en ben trots op voor mijn verscheidenheid aan passies en kwaliteiten. Bovendien stel ik mij nederig en dankbaar op, waardoor ik elke dag blijf leren. Je weet niet wat je nog niet weet. En als je denkt dat je alles al weet, dan begrijp je het nog niet.

Vanaf mijn 16e begon ik te werken in de horeca om uiteindelijk als chefkok in loondienst bij verschillende restaurants tot koken. Toen schreef ik mij in als ondernemer en verhuurde mij als chefkok zzp-er. Daarna begon ik 12design, een vormgeving en marketing bedrijf. Ook ondersteunde ik Sonja Bakker in haar eerste explosieve succesjaar. Vervolgens schreef en maakte ik zelf mijn eerste kookboek. Ik richte mijn uitgeverij op en verkocht een half miljoen kookboeken. Door RTL4 werd ik gevraagd en heb ik jarenlang tv-programma’s gemaakt. Mijn bekendheid kreeg een boost en ik verscheen vaak in de media. Ik gooide het roer om en stopte met het leven in de spotlights. Michael Pilarczyk heeft mij als mentor heel erg geholpen. In de afgelopen 5 jaar heb vele mensen met mijn coaching kunnen helpen.

 

 

Ja, ik wil aan de slag!


Je ontvangt mijn eBook voor ondernemers 


direct gratis in je mailbox.

[activecampaign form=18 css=1]

Checklist-3D